fbp
Várunk Titeket sok szeretettel a Cinemaqua Film és Naturparkban!
Online Jegyvásárlás
Online Jegyvásárlás
Tovább
Online Jegyvásárlás
útvonaltervezés a parkba
Tovább
Online Jegyvásárlás
nyitva tartás
Tovább
November 1.-től parkunk bezárta kapuit a látogatók előtt. Most már telefonos bejelentkezés esetén sem látogatható!
Elképesztő filmes világ Kisvárdán
2020. 07. 16.

Pénteken nyit a Cinemaqua Film- és Natúrpark- több, mint 300.000. nm-en, azaz több mint 30 ha-on.

Fantasztikus filmes világ várja a látogatókat eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel  Európa legújabb és  tematikájában teljesen eredetibb moziparkjában. Az ismert szórakoztatóparkoktól eltérően Kisvárdán eredeti filmek díszletei és kellékei is helyet kaptak. 

A Cinemaqua több különböző világot ötvöz és fog egybe, így lényegében minden korosztály, minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére való szórakozási formát.

Több parkból álló komplex világ kelt életre.

Itt minden korosztály, minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére való szórakozási lehetőséget, látványosságokkal és különböző egyedi attrakciókkal. A bejárathoz nem messze több száz férőhelyes parkoló biztosítja a kényelmes megközelíthetőséget.

Az elektromos autók megállóit éppúgy tábla jelzi, mint a legjobb fotóhelyeket.

A parkot sétálva is bejárhatjuk, de akár igénybe vehetjük a 12 személyes nyitott elektromos kisautók egyikét is, amellyel eljuthatunk egy különleges túra során a Lost World-ben, az Elveszett világ dinoszauruszok lakta rengetegébe. A bejáratnál rögtön elkápráztat minket a Cinemaqua Palace - mellette a New York-i Szabadság-szobor vagy az amerikai elnökök sziklába vájt kicsinyített másolatával -  ahol rengeteg érdekességre derül fény a világ filmgyártása és a magyar -illetve kisvárda és környékének összefüggésében.  Kulisszatitkok, történetek és történések.

A filmes világ szerelmeseinek biztosan ez az 1900-as éveket idéző pavilon/ díszlet lesz a kedvencük. Itt még a filmes trükköket is ki lehet próbálni, akár a saját mobilunkkal is remek felvételeket készíthetünk, és  ehelyen léphetünk majd be a XXI. század VR reality világában, élményeink technikailag jelenleg a VR csúcsát jelentik

Ez olyan park ahol a filmes élmény és a természet egy parkban összeér, és összefér.

A park jelmondata is azt hangsúlyozza: „ Itt az lehetsz aki akarsz”

A Cinemaqua Film-és Naturpark már a látogatói koncepciójában is egyedi!

„Éld át az eredeti filmes tárgyakkal, kellékekkel való találkozást.”

Sok olyan tárgy  van itt amit máshol érinteni tilos, azt itt bátran kézbe veheted! Ez a park élményeket szeretne adni látogatóinak nemcsak látványt! Itt nem tilos a fotózás sem, sőt! Számos fotó -szelfipont és segítő kalauzolja a park látogatóit, biztosítva számukra a hasznos élményekkel és információkkal teli kikapcsolódást.

A tervek szerint minden év attrakcióit valamilyen tematika fogja jellemezni.

Idén a fő téma Amerika -  az első amerikai telepes falutól Hollywood filmes térhódításáig. Ennek jegyében kezdheti meg utazását a látogató, ebben a különleges világban.

Bátran mondhatjuk, hogy a Cinemaqua parkjában sétálni igazi időutazás.

De ha már az időnél tartunk, megcsodálhatjuk egy 1614-es amerikai telepelesfalu díszleteit. Jamestown a Pocahontas-rajongók kedvelt helye lesz bizonnyal.  A vadnyugati udvaron pisztolydörrenések sorozata jelzi, hogy itt tényleg figyelni kell minden lépésünkre, mert az arany lázba hozza a látogatókat. Bizony, a víztorony mögött aranymosók élnek, láthatjuk is a munkájukat, melynek bárki részese lehet.

A Honvédsuli-szigetre katonai sátrakat építettek a gyerekeknek, amely különleges élményeket és hangulatot garantál. A kisebbek kötéllel húzhatják át magukat egy „ lakatlan „ szigetre.

De a teljesség igénye nélkül említem meg a Kalandhajót mint forgatási helyszínt, amely hajó hossza eléri a 48 métert. Külső és belső tere egyaránt megtekinthető.

A látogató át tudja élni, milyen lehetett Sir John Franklin kapitány északnyugati átjárói expedíciója 1844-ben.

Láthatunk eredeti repülőgép belsőt-díszletet, melyet a Fapad című magyar sorozat forgatásánál használtak a készítők. A szervezők köszönök Kálomista Gábornak, hogy gondolt rájuk e téren is.

De igazi kuriózum a Mutatványosok utcája is – ami a lovagvárak romantikájának és a Trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye. Arénájában lovagok tűnnek fel, hercegnők suhannak tova.

Na és ha már mutatványosok – a hely mellett található egy speciális cirkusz, ahol az is artistává válhat aki eddig csak álmodott róla.

Ezen felül megtalálható a csodák országa „Wonderland”, Gyermekszigetek, és a minden gyermek vágyát képező Játékkészítő híres világa!

Hogy mi is a Játékkészítő  csodája ?  Legjobban Illés Gabriella ötletgazda, az álom megvalósítója fogalmazta meg : ” … mesékre mindenkinek szüksége van, korosztálytól függetlenül. Mi, az alkotók hiszünk a meseterápiában és úgy gondoljuk, a gyerekkorunkban hallott és látott mesék pozitívan épülnek be az életünkbe és ezeket az érzéseket, a megoldásokat később bármikor elő tudjuk hívni. „ A látogatók - kortól függetlenül –  „felvehetnek”  egy  piros szemüveget  és elindulhatnak a titokzatos Játékkészítőhöz vezető úton.

A legnagyobb kaland mégis alighanem az Elveszett világ felfedezése. Ez a rész adja a leginkább természetközeli élményt. Mesés túrát tehetünk a vadregényes rengetegben, s elképzelhetjük a kort, amikor még a dinók uralták a bolygót.

De meg kell jegyezni a  Cinemaqua nemcsak film -, hanem natúrpark is egyben, így ezért természetközeli élményeket is lehet szerezni.  Egy-két kivételtől eltekintve itt élő, itt honos, éppen itt pihenő, vagy a parkban élelmet kereső állatokkal futhatunk össze – ha a szerencse úgy hozza.

Felsorolni sem lehet azokat a látnivalókat és élményeket, amelyek ebben a minden ízében egyedi és eredeti Film-és Natúrparkban várják a látogatókat.

A park szeptember elejéig mindennap, utána hétvégenként várja a látogatókat Halloween napjáig.

És hogy mi mit tanácsolunk?

Kényelmes cipőket felvenni, fényképezőket,  túrazsákokat, és ehhez hasonlókat előkészíteni és irány a Cinemaqua Kisvárda!