Facebook Instagram Tiktok
Várunk Titeket sok szeretettel a Cinemaqua Film és Naturparkban! Itt az lehehtsz, aki akarsz!
November 1.-től parkunk bezárta kapuit a látogatók előtt. Most már telefonos bejelentkezés esetén sem látogatható!

A filmpark

 

TÉRKÉP

Parkunk közel 40 hektáron terül el, melyen több mint 28 szektor kapott helyet.

A különböző szektorokban Magyarországon forgatott filmek eredeti díszleteiben járhatnak az ide látogatók és minden egyes helyszínünkön különféle látványosságok, programok, tárlatok teszik még színesebbé a díszletben töltött időt. A park, egy kihagyhatatlan családi program helyszíne.

A vendégeinknek lehetőségük van a különleges dizájnnal ellátott elektromos kisbuszainkra felszállva megtekinteni a parkot. A buszaink rögtön magukra vonzzák a tekinteteket és minden látogató arcára mosolyt csalva hívogatnak. Foglaljanak helyet buszaink egyikén és kezdődjön a felfedezőút!

Buszaink menetrendje: 11:00-12:00, 13:00-14:00, 15:00-16:00, 17:00-18:00.

 

A 66-os út mentén járva Szabadság-szobor és a Rushmore-hegy vár minket, de láthatjuk az első amerikai telepes falut is, Jamestownt. Az Őslénypark dzsipjei is ránk várnak, melyen utazva megfigyelhetjük az erdőben lakozó dínókat. A szigeten is lakik ám egy óriási dínó! Ha bátrak vagyunk, közelítsük meg csónakkal a szigetet, hogy közelebbről is szemügyre vehessük ezt az egykoron élt, hatalmas őshüllőt!

Filmparkunk jelmondata: itt az lehetsz, aki akarsz! A kislányokból hercegnő vagy királylány, a kisfiúkból kalóz vagy sheriff, ahogy a felnőttek is újra gyereknek érezhetik magukat! A Játékkészítő helyszíne telis tele van izgalmas mesékkel, csodákkal. Hogy mi is a Játékkészítő  csodája ?  Legjobban Illés Gabriella ötletgazda, az álom megvalósítója fogalmazta meg: ”…mesékre mindenkinek szüksége van, korosztálytól függetlenül.  Mi, az alkotók hiszünk a meseterápiában és úgy gondoljuk, a gyerekkorunkban hallott és látott mesék pozitívan épülnek be az életünkbe és ezeket az érzéseket, a megoldásokat később bármikor elő tudjuk hívni. „A látogatók - kortól függetlenül –  „felvehetnek”  egy  piros szemüveget  és elindulhatnak a titokzatos Játékkészítőhöz vezető úton.

A lenyűgöző látványvilágú játszótereink minden kisgyerek kedvencei. A Csodakertben lombkorona sétány, óriás flamingók, unikornis, hintó és várkastély várja a kisebbeket, a tavon pedig kalóz- és lakatlan sziget a nagyobbakat.

A nagy kalandok közepette megéhezett vendégek a Csónakház teraszán megpihenve tudják elveszített energiáikat pótólni finom pizzákkal, többféle ízesítésű, jéghideg limonádékkal vagy éppen ínycsiklandozó forró teákkal.

A felfrissülés után belevághatnak legújabb kalandjaikba a Hajókaland kihagyhatatlan tárlatvezetésén. A hajóbelsőben vetített filmjelenetek megtekintése és a tárlat  elhangzása után garantáltan alig várja majd a látogató, hogy megnézze a sorozatot, ha eddig még nem volt rá alkalma! A lebilincselő történetben minden emberi képzeletet felülmúló sorsok bontakoznak ki, egy film megtörtént események alapján, egy tengeri expedióról, a reményről, hitről, elszántságról, kalandról. A filmben látott teljes díszlet, a jelmezek és a kellékek is mind-mind megtekinthetőek a Hajókaland szektorban!

Aki pedig ezen történetek után valójában is vízre vágyik, azt várja a Kalózkaland szektor motorcsónakokkal, vízidodgemekkel és vízibiciklikkel!

A földön és vízen után következhet a levegőben is, pontosabban a felhők fölött érezhetjük magunkat a magyar Fapad című vígjáték sorozat díszletrepülőjében ülve a Hangárban. Dobó Kata, Lengyel Tamás, Rezes Judit és még sokan mások szereplésével, fanyar magyar humorral fűszerezett, fantasztikus színjátékukkal garantáltan jókedvre derítik a nézőt.

A Jövő Háza virtuális termei előrevetítik a jövő technológiáját, mely által a gyerekek könnyedén és gyorsan barátkozhatnak meg az informatikai fejlődés következő szintjével a virtuális világgal. A VR termünkben számos játékot próbálhatnak ki az érdeklődők és itt érvényesül igazán parkunk jelmondata: itt az lehetsz, aki akarsz. Itt beülhet a hullámvasútba az is, aki a valóságban nem meri kipróbálni azt! Ki ne álmodott volna már arról, hogy varázsképességekkel rendelkezzen, tárgyakat lebegtessen, vagy ő maga repüljön? Ki ne szeretne banditák ellen hősiesen lőpárbajt nyerni?

Aki pedig ténylegesen is fegyvert ragadna, annak a Honvédsuli katonái fogják megadni a megfelelő kiképzést a különböző kaliberű airsoft fegyverek használatához. A legújabb technológia, a maximálisan fájdalommentes, lövészeti csapat sport, a lézerharc is kipróbálható náluk a Végítélet kaland szektorban.

Parkunk felfedezésében pedig az ingyenesen letölthető Rétköz applikáció is segít. Ez a játékos oktató applikáció a rétközi élővilágot, az itt honos, védett fajokat mutatja be és a Kincskereső menüpontban pedig a parkunkban kihelyezett QR kódokat tartalmazó táblák megkeresésével gyerekjáték felfedezni a parkot és megismerni a rétköz élővilágát. Teszteld tudásodat a Kincsereső kvízkérdéseivel!

Ha egy felejthetetlen programot keresel, akkor látogass el hozzánk!

További élményelemeinkért keresd a Helyszínek menüpontot!

Figyeld az Aktuális menüpontban frissülő híreinket is, illetve Facebook oldalunkat, hogy ne maradj le semmilyen újdonságról!